A lámpaboltos srác mondta meg, hol vegyek váltóolajat

Épp új lakásba költöztem, amikor beütött a baj: a kocsit szerelőhöz kellett vinni. Szerencsére a problémát megoldottuk hamar, ám a szerelő felhívta a figyelmem, hogy érdemes lenne néhány dolgot még szervizelni, hogy megelőzzük a további gondokat. Ennek kapcsán adta fel a házi feladatot: rendeljek váltóolajat.

Hát, nőként ez egyáltalán nem volt könnyű feladat. Azt se tudtam korábban, hogy létezik olyan, hogy váltóolaj, nemhogy még vegyek is!
Elkeseredettségemet vásárlással igyekeztem helyrebillenteni. Elmentem a közeli lámpa boltba, hogy új csillárt vegyek a lakásba. Gyönyörű darabok voltak ott, nem győztem válogatni.
Ahogy a pénztárhoz készültem, megcsapta a fülem egy telefonbeszélgetés: “Aha, igen, persze, neked is megrendelem a váltóolajat, csak mondd meg a típusát!”
Hát végre, van olyan ember a földön, aki tudja, mi az a váltóolaj! Nem akartam tolakodó lenni, mégis úgy döntöttem, rákérdezek, honnan rendeli az illető. A lámpaboltos srác nagyon kedves volt. Elmondta, hogy ő már évek óta csak az olajwebshop.hu oldalról rendel, hogyha valamilyen autós kiegészítőre van szüksége.

Nem ismertem az oldalt, úgyhogy átküldött egy linket: olajwebshop.hu/valtoolaj/olajok-t101515.html
Először is szét akartam itt nézni. Hát, rájöttem, hogy én így sem tudom megrendelni, ugyanis többféle típus és márka van. Elkezdtem nézelődni az oldalon, hátha találok valamit, ami segít elindulni.

A cégről kezdtem olvasni. Nem gondoltam, hogy ekkora vállalattal állok szemben. Több éves múltjuk van, és igazi szakértőnek számítanak kenőanyagok terén. Egyedülálló kínálattal rendelkeznek, csakis magas minőségű, megbízható termékeket forgalmaznak.
Több nagy cég is megbízta már őket: MÁV, Dohányboltellátó, és sok önkormányzat is folyamatos kapcsolatban áll velük. Ez nagyon sokat elmond róluk, hiszen ilyen nagy szervezetek semmiképp sem kezdenének kicsike, jelentéktelen, vagy nem megfelelő szaktudással rendelkező beszállítókkal. Nem véletlen, hogy volt olyan év, ahol több mint 1 milliárd feletti forgalommal zártak!
Ami megint csak pozitív volt, hogy garanciát vállalnak minden rendelésre. Ez azt jelenti, hogy a rendelést követően 30 napunk van, hogy visszaküldjük a terméket, ha nem lenne megfelelő. Indoklás nem szükséges, csakis rajtunk múlik, hogy élünk-e a lehetőséggel. Természetesen nem az a cél, hogy vissza kelljen küldeni, de azért megnyugtató a tudat, hogy nem ronthatom el a megrendelést.

Az is megnyugtatott, hogy a cég folyamatosan elérhető. Az ügyfélszolgálatukat lehet keresni telefonon is, és e-mailben is. Ez jól jöhet, akkor is, ha szakmai kérdésünk van, és akkor is, hogyha egy konkrét rendeléssel kapcsolatban kellene egy kis plusz tájékoztatás. Nagyon kedvesek a telefonban, és nem kell órákig hívogatni őket ahhoz, hogy felvegyék. Sőt, az e-mailekre is válaszolnak időben, nem kell heteket várni arra, hogy valami semmitmondó választ visszadobjanak. Sajnos sok helyen ez várja a vásárlókat, ám itt más a helyzet.

A rendelés nagyon könnyű az oldalról. Regisztráció nélkül is megtehetjük, csupán néhány adatot kell beírni. Lehetőség van utánvétes vagy biztonságos, bankkártyás fizetésre is.
Minden termékről részletes információval szolgálnak. Aki egy kicsit is ért a témához, annak gyerekjáték innen kiválasztani a megfelelő olajat.
Bár az oldal meggyőző volt, mégsem mertem megrendelni, mert abszolút nem értek hozzá. Szerencsére láttam, hogy Budapesten több boltjuk is van, szám szerint 4. Ennek nagyon örültem! El is döntöttem, hogy másnap felkeresem az egyiket, hátha ott tudnak segíteni.

A legközelebbi boltba be is tértem másnap. Ez Óbudán van, könnyen megközelíthető helyen. Nem volt nehéz odatalálni.
Beléptem az ületbe. Majdnem elájultam, amikor megláttam, mennyi minden van ott! Biztosan messziről sugárzott, hogy nem értek a témához, és csak toporgok, ugyanis egyből a segítségemre siettek az eladók. Szakképzett, profi munkatársakról van szó, nem pedig sima, hagyományos eladókról. Nagyon kedvesek voltak, és ami jól esett, hogy egyáltalán nem néztek hülyének azért, mert nem értettem a dologhoz.
Feltettek néhány kérdést, és már tudták is, mire van szükségem. Profin álltak a témához, és hiába volt szinte végeláthatatlan a kínálat, ők rögtök tudták, melyik polchoz induljunk. El is magyarázták, hogy mire való a váltóolaj, hogyan, mi alapján kell választani. Így már kicsit jobban éreztem magam, nem voltam annyira kívülálló. Látszott, hogy értenek a termékekhez, és a munkájukra is nagyon igényesek.

A megfelelő olaj kiválasztását követően még beszélgettünk. Mutattak nekem többféle autós kiegészítőt, ápolási szereket, és felhívták a figyelmem a motorolajra is. Végül így több mindent vittem a kasszához, mint eredetileg terveztem, de egy cseppet sem bántam meg. Nagyon jó minőségű dolgokat árulnak, így tudtam, hogy nem lőhetek mellé, főleg, ha hallgatok a szakértő tanácsra.

Kellemes csalódás volt, amikor a kasszánál fizettem. Nem gondoltam, hogy ilyen jó áron megúszom. Persze, ez olyan tétel, amin nem fogok spórolni, de azért a pénztárcámnak sem mindegy, hogy mennyi kerül ki belőle. Sajnos az én keretem is véges, de itt nem kell aggódnom azon, hogy lehúznak majd amiatt, hogy nő vagyok, és nem értek az olajokhoz.

Elégedetten indultam el a szerelőmhöz. Nagyon megdicsért, micsoda jó váltóolajat vettem. Nem is értette először, hogyan sikerült ez nekem, úgyhogy elküldtem neki is a lámpaboltos srác linkjét: olajwebshop.hu/valtoolaj/olajok-t101515.html
A szerelőmnek így már leesett, hogyan sikerült ez a jó vétel, és megerősített ismét, hogy jól döntöttem. Bármire szükségem lenne, innen megéri rendelni. Ő gyakran szokott innen vásárolni, és mondta, hogy nyugodtan merjek akár a netről is rendelni, nem foghatok mellé!

olajwebshop.hu/valtoolaj/olajok-t101515.html

Ezen felbuzdulva elkezdtem magam beleásni a témába. Rájöttem, hogy az olajwebshop.hu-nak van blogja is. Itt rengeteg hasznos cikket találtam, amik segítettek benne, hogy jobban képbe kerüljek az autók és a kenőanyagok terén. Remek tippeket adnak például arra, hogy hogyan cselekedjünk, hogy télen se tegyen kárt az autóban az időjárás, vagy hogy éppen hogyan ápoljuk megfelelően a járgányunkat. Komolyan, úgy érzem, nő létemre kezdek kikupálódni kocsi témában!
A közösségi médiában is követem őket. Nem véletlen, hogy több, mint 10 ezer követőjük van. Folyamatosan tájékoztatják az embereket különféle újdonságokról, úgyhogy érdemes figyelni az oldalt.
A sok pozitív értékelés is árulkodó. Ennyi embert nem lehet “megvenni”, hogy írjanak jókat róluk. Ez csakis a magas színvonalú kiszolgálásnak köszönhető, és a magas minőségnek, melyből nem engednek egy cseppet sem!

Hát, azt kell mondjam, hogy megérte elmenni aznap lámpát vásárolni. Bár állítólag a shoppingolás nem jó stresszlevezetőnek, most mégis jól jött. A váltóolajos mizéria után nem sokkal később vissza is mentem az üzletbe, hogy köszönetet mondjak a srácnak. Kicsit féltem, hogyan fogadja majd, de hála Istennek örült neki, hogy tudott segíteni. A beszélgetünk végén felajánlotta, hogy legyen szó lámpáról vagy éppen autókról, rá bármikor számíthatok, szívesen segít nekem! Ki tudja, még a végén jóban leszünk?