Az egyik vásárló ajánlott szerelőt

Egy lámpabolt tulajdonosa vagyok immár öt éve és büszke vagyok az elért eredményeinkre. A vásárlók nagyon szeretnek minket, mert rengeteg féle lámpa elérhető a kínálatunkban, emiatt pedig órákat el lehet tölteni a boltunkban. Sokakkal sikerült közeli kapcsolatot kialakítani, és jó néhány törzsvásárlónk is akad. A boltban számos design lámpa megtalálható, amelyek máshol nemigen kaphatóak, viszont ezáltal csak egy réteg jár be megnézni a lámpáinkat. Mivel fel is szereljük a termékeinket, így garanciát is vállalunk rájuk, tehát úgy gondolom, hogy a vevők ezért sem pártolnak el tőlünk, mivel azt érzik, hogy ebben a boltban figyelnek az igényeikre, ezáltal pedig megbíznak bennünk. Évekkel ezelőtt pontosan az volt a tervem, hogy ne a megszokott közeg fogadja a látogatókat, hanem egy olyan hely, ahol önmaguk lehetnek a termékek választéka és a sokrétű szolgáltatások miatt. Az évek során nagyon sok kisebb-nagyobb áruházban jártam, ahol valamilyen lakáscikket árultak, de feltűnt, hogy a legtöbb boltnak nincs saját mellékhelyisége, ami bizonyos esetekben elég kellemetlen tud lenni, másrészt lehet a vásárló hamarabb el is hagyja emiatt az üzletet. Éppen ezért a mi lámpaboltunk rendelkezik saját mosdóval, hogy ezzel is megadhassuk a vásárlóink kényelmét.

Egyik alkalommal amikor reggel én nyitottam a boltot (néha előfordul, de szeretem is a saját kezemben tartani a bolt működését) észrevettem, hogy az egyik mosdókagylóból nem folyik le a víz a lefolyóba. Felbosszantott, mivel a tegnap itt levő kolléga ezt nem jelezte, pedig azóta már meg lehetett volna javítani. Felhívtam, hogy mióta tapasztalja ezt, közben pedig elég mérges is voltam rá, főleg, hogy kiderült a dugulás már napok óta jelen van. Mivel nyitnom kellett a boltot, ezért csak ráragasztottam egy cédulát, hogy ne használják az adott mosdókagylót. Sorra jöttek a vásárlók, néhányuk el is ment mosdóba, de az egyik vevő elkezdett kérdezősködni a használaton kívüli mosdókagylóról. Röviden összefoglaltam neki, hogy nem folyik le a víz és majd a napokban megcsináltatom, de nincs időm szerelőt keresni. Látta, hogy mennyire halmokban áll a munka, ezért javasolta, hogy látogassam meg a VizGazFutesSzerelo24 nevű szerelőcsapat oldalát, mivel ők foglalkoznak ilyenekkel és ő csak jókat hallott róluk.

Amint lement a nagy tumultus a boltban már meg is néztem a VizGazFutesSzerelo24 oldalt. Több mindennel is foglalkoznak, vízszereléssel, fűtésszereléssel és gázszereléssel, de számomra jelenleg a vízszerelés és duguláselhárítás volt releváns. Megnyertek a szakszerű, de mégis hétköznapi emberek számára is jól érthető írásaikkal, ezért fel is kerestem őket a megadott elérhetőségeik egyikén. A szerelőkkel sikerült megbeszélnem egy időpontot még a hétre, így már csak türelemmel kellett lennem. Addig pedig csak én voltam bent a boltban, mint eladó, hogy szemmel tudjam tartani az eseményeket, mivel néhány vásárló eléggé kötekedő tud lenni.

A szerelők a megbeszélt időpontban meg is érkeztek és nekiláttak a duguláselhárításnak, amivel rekordidő alatt végeztek, így már aznap használhatták a vásárlók azt a mosdókagylót is. Remek döntés volt a vevő javaslatára felkeresnem a VizGazFutesSzerelo24 szerelőket, akik gyorsan jöttek és megoldották a problémámat.